Acasă Bani pe Net Ethereum Blockchain

Ethereum Blockchain

7
0

Ethereum Blockchain
Creat inițial ca un sistem de registru ultra-transparent pe care să funcționeze Bitcoin, blockchain-ul a fost mult timp asociat cu criptomonede, dar transparența și securitatea tehnologiei au cunoscut o adoptare crescândă într-o serie de domenii, dintre care multe pot fi urmărite până la dezvoltare din blockchain-ul Ethereum.

La sfârșitul anului 2013, dezvoltatorul rus-canadian Vitalik Buterin a publicat o carte albă care propunea o platformă care combina funcționalitatea tradițională blockchain cu o diferență cheie: executarea codului computerului. Astfel s-a născut proiectul Ethereum.

Blockchain-ul Ethereum permite dezvoltatorilor să creeze programe sofisticate care pot comunica între ei pe blockchain.

Jetoane
Programatorii Ethereum pot crea jetoane pentru a reprezenta orice tip de activ digital, pentru a-și urmări calitatea de proprietar și pentru a-și executa funcționalitatea în conformitate cu o serie de instrucțiuni de programare.

Jetoanele pot fi fișiere muzicale, contracte, bilete la concerte sau chiar dosarele medicale ale unui pacient. Acest lucru a extins potențialul blockchain-ului pentru a pătrunde în alte industrii, cum ar fi mass-media, guvernul și securitatea identității. Mii de companii cercetează și dezvoltă în prezent produse și ecosisteme care funcționează în totalitate pe tehnologii în creștere.

Blockchain contestă actualul status quo al inovației, permițând companiilor să experimenteze tehnologii revoluționare, cum ar fi distribuția de energie peer-to-peer sau formele descentralizate pentru mass-media. La fel ca definiția blockchain-ului, utilizările sistemului de registre vor evolua doar pe măsură ce tehnologia evoluează.

APLICAȚII BLOCKCHAIN
Blockchain are o cantitate aproape infinită de aplicații în aproape orice industrie. Tehnologia registrelor poate fi aplicată pentru a urmări frauda financiară, pentru a partaja în siguranță dosarele medicale ale pacienților între profesioniștii din domeniul sănătății și, de asemenea, acționează ca o modalitate mai bună de urmărire a proprietății intelectuale în afaceri și a drepturilor muzicale pentru artiști.

Blockchain, care a început să apară ca o opțiune tehnologică din lumea reală în 2016 și 2017, este gata să schimbe IT în același mod ca software-ul open source acum un sfert de secol. Și în același mod în care Linux a durat mai mult de un deceniu pentru a deveni o piatră de temelie în dezvoltarea modernă a aplicațiilor, Blockchain va dura probabil ani de zile pentru a deveni un mod mai ieftin și mai eficient de a partaja informații și date între rețelele corporative deschise și private.

Bazat pe o topologie peer-to-peer (P2P), blockchain este o tehnologie de registru distribuit (DLT) care permite stocarea datelor la nivel global pe mii de servere, permițând în același timp oricui din rețea să vadă intrările tuturor. Celelalte aproape în realitate timp. Acest lucru face dificil pentru un utilizator să câștige controlul sau să se joace în rețea.

Ce este blockchain-ul și cum funcționează?
În primul rând, blockchain-ul este un registru electronic public construit în jurul unui sistem P2P care poate fi împărtășit deschis între utilizatori diferiți pentru a crea o înregistrare imuabilă a tranzacțiilor, fiecare marcată cu timp și legată de cea anterioară. De fiecare dată când se adaugă un set de tranzacții, acele date devin un alt bloc din lanț (de unde și numele).

Blockchain-ul poate fi actualizat numai prin consens între participanții la sistem și, odată introduse date noi, nu poate fi șters niciodată. Este o tehnologie de scriere unică, adăugată de mulți, care o face o înregistrare verificabilă și verificabilă a fiecărei tranzacții.

Deși are un potențial mare, dezvoltarea tehnologiei blockchain este încă la început; CIO-urile și omologii lor de afaceri ar trebui să se aștepte la reculuri în implementarea tehnologiei, inclusiv posibilitatea reală de erori grave în software-ul utilizat în partea de sus a blockchain-ului. Și așa cum au descoperit deja unele companii, nu este singura soluție la multe probleme tehnologice.

Organizațiile de standarde blockchain, universitățile și start-up-urile au propus noi protocoale și metode consensuale pentru a distribui volumul de lucru de calcul și de stocare a datelor pentru a permite un randament tranzacțional mai mare și o scalabilitate generală – o problemă persistentă pentru blockchain. Iar proiectul Hyperledger al Fundației Linux a creat instrumente modulare pentru construirea rețelelor de colaborare blockchain.

În timp ce unele grupuri din industrie lucrează la standardizarea versiunilor software-ului blockchain, există, de asemenea, sute de start-up-uri care lucrează la propriile versiuni ale tehnologiei de registre distribuite.
Termenul bitcoin a fost primul … ei bine, inventat în 2008 când Satoshi Nakamoto (probabil un pseudonim pentru unul sau mai mulți dezvoltatori) a scris un articol despre o „versiune peer-to-peer a banilor electronici care ar permite trimiterea directă a plăților online de la o parte la alta fără a trece printr-o instituție financiară „.

Cu toate acestea, de mai bine de un an, Bitcoin se află pe un roller coaster, valoarea scăzând de la un vârf de aproape 20.000 $ la puțin peste 3.500 $, în principal datorită faptului că nu are valoare intrinsecă; valoarea sa se bazează numai pe cererea mare și oferta limitată. Spre deosebire de valute sau procese, nu există instituții sau guverne care să susțină valoarea bitcoin.

Acest lucru s-ar putea schimba într-o zi pentru criptomonede.

Guvernele au decis deja să creeze monede stabile sau criptomonede susținute de un activ stabil, cum ar fi aurul sau moneda tradițională fiat. Blockchain-ul este, de asemenea, utilizat pentru digitalizarea altor active, cum ar fi mașinile, proprietățile imobiliare și chiar operele de artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here