Acasă Bani pe Net Ce este tehnologia Blockchain?

Ce este tehnologia Blockchain?

6
0

Blockchain-ul, uneori denumit Distributed Ledger Technology (DLT), face istoria oricărui activ digital inalterabilă și transparentă prin utilizarea descentralizării și a hashului criptografic.

O analogie simplă pentru înțelegerea tehnologiei blockchain este un document Google. Când creăm un document și îl împărtășim cu un grup de persoane, documentul este distribuit mai degrabă decât copiat sau transferat. Acest lucru creează un lanț de distribuție descentralizat, care permite tuturor să acceseze documentul în același timp. Nimeni nu rămâne blocat în așteptarea modificărilor în altă parte, în timp ce toate modificările aduse documentului sunt urmărite în timp real, făcând modificările complet transparente.

Sigur, blockchain-ul este mai complicat decât un Google Doc, dar analogia este la fața locului, deoarece ilustrează trei idei critice ale tehnologiei: Blockchain este o tehnologie deosebit de promițătoare și revoluționară, deoarece ajută la reducerea riscurilor, elimină frauda și aduce transparență într-un mod scalabil. pentru o multitudine de utilizări.

Cum funcționează Blockchain?
Întregul scop al utilizării unui blockchain este de a permite oamenilor, în special persoanelor care nu au încredere unul în celălalt, să împărtășească date valoroase într-o manieră sigură și sigură.
– Revizuirea tehnologiei MIT

Blockchain constă din trei concepte importante: blocuri, noduri și mineri.

Blocuri
Fiecare lanț este format din mai multe blocuri și fiecare bloc are trei elemente de bază:

Datele din bloc.
Un întreg pe 32 de biți numit nonce. Nonce este generat aleatoriu atunci când este creat un bloc, care apoi generează un hash de antet de bloc.
Hash este un număr de 256 biți asociat cu nonce. Trebuie să înceapă cu un număr mare de zerouri (adică să fie extrem de mic).
Când se creează primul bloc dintr-un lanț, un nonce generează hashul criptografic. Datele din bloc sunt considerate semnate și legate pentru totdeauna de nonce și hash dacă nu sunt extrase.

Minerii
Minerii creează blocuri noi pe lanț printr-un proces numit minerit.

Într-un blockchain, fiecare bloc are propriul său nonce și hash unic, dar face referință și la hash-ul blocului anterior din lanț, astfel încât extragerea unui bloc nu este ușoară, în special pe lanțurile mari.

Minerii folosesc software-ul special pentru a rezolva problema matematică incredibil de complexă de a găsi un nonce care generează un hash acceptat. Deoarece nonce este doar 32 de biți și hash-ul este 256, există aproximativ patru miliarde de combinații posibile nonce-hash care trebuie extrase înainte de a găsi cea potrivită. Când se întâmplă acest lucru, se spune că minerii au găsit „nonce-ul de aur” și blocul lor este adăugat lanțului.

Efectuarea unei modificări a oricărui bloc la începutul lanțului necesită reexaminarea nu doar a blocului cu schimbarea, ci a tuturor blocurilor care vin după el. Acesta este motivul pentru care este extrem de dificil de manipulat tehnologia blockchain. Gândiți-vă la asta ca la „încredere în matematică”, deoarece găsirea non-aurului necesită o cantitate enormă de timp și putere de calcul.

Când un bloc este exploatat cu succes, schimbarea este acceptată de toate nodurile din rețea și minerul este recompensat financiar.
Noduri
Unul dintre cele mai importante concepte în tehnologia blockchain este descentralizarea. Niciun computer sau organizație nu poate deține lanțul. În schimb, este un registru distribuit prin nodurile conectate la lanț. Nodurile pot fi orice tip de dispozitiv electronic care păstrează copii ale blockchain-ului și menține rețeaua în funcțiune.

Fiecare nod are propria copie a blockchain-ului, iar rețeaua trebuie să aprobe algoritmic orice blocuri nou extrase pentru ca lanțul să fie actualizat, de încredere și verificat. Deoarece blockchain-urile sunt transparente, fiecare acțiune din registru poate fi verificată și vizualizată cu ușurință. Fiecărui participant i se atribuie un număr unic de identificare alfanumeric care arată tranzacțiile sale.

Combinarea informațiilor publice cu un sistem de verificări și solduri ajută blockchainul să mențină integritatea și să creeze încredere în rândul utilizatorilor. În esență, blockchain-urile pot fi considerate ca mărind încrederea prin tehnologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here