Acasă Bani pe Net Bitcoin: de ce a explodat prețul și de unde merge de aici

Bitcoin: de ce a explodat prețul și de unde merge de aici

9
0

Piața criptomonedelor a continuat să explodeze în ciuda pandemiei globale care a devastat toate economiile semnificative de pe planetă.
Bitcoin a depășit Facebook și Tesla pentru a deveni al nouălea cel mai valoros activ din lume.

Prețul criptomonedelor a atins noi maxime istorice marți dimineață, ajungând la peste 47.000 de dolari (34.000 de lire sterline) pentru prima dată în istoria sa.

Câștigurile și-au împins capacul de piață până la aproape 900 de miliarde de dolari, determinând Bitcoin să depășească ambii giganți tehnologici în ceea ce privește valoarea generală de piață.

Preț Bitcoin LIVE: Urmăriți toate cele mai recente actualizări ale criptomonedelor

Alte criptomonede majore au cunoscut, de asemenea, o creștere semnificativă a valorii în ultimele zile, inclusiv bitcoin cash, dogecoin, ethereum și litecoin. Limita de piață combinată a tuturor criptomonedelor este acum de 1,4 trilioane de dolari, ceea ce îl pune la egalitate cu Alphabet (Google).

Prețul Bitcoin a fost ridicat de anunțul Tesla că a investit 1,5 miliarde de dolari în criptomonedă și va începe să-l accepte ca plată pentru vehiculele sale electrice în viitor.

Acest moment va fi probabil văzut în anii următori ca un adevărat punct de cotitură; sprijinul din partea Elon Musk și Tesla legitimează criptomoneda și deschide bitcoin către o nouă clasă de investitori instituționali și de retail „, a declarat Dermot O’Riordan, partener al firmei de capital de risc Eden Block.

Acestea sunt vremuri interesante pentru bitcoin, precum și pentru Ethereum și ecosistemul financiar descentralizat global emergent. Acum se pare că toată Wall Street-ul este de acord cu această industrie – dacă nu ar fi fost atenți înainte, acum sunt „.

Bitcoin a trecut de sub 40.000 de dolari la aproape 44.000 de dolari în câteva minute de la anunțul Tesla, evidențiind natura volatilă a pieței.

Anunțul i-a determinat, de asemenea, pe unii analiști de criptomonede să prezică că bitcoinul ar putea continua să crească pe termen scurt, ajungând probabil la 50.000 de dolari săptămâna aceasta.

Previziunile pe termen lung au fost din ce în ce mai îndrăznețe și pozitive în ultimele luni, încurajate de creșterea bitcoinului de la mai puțin de 5.000 de dolari în martie trecută la un nou record astăzi.

Analiștii criptomonedelor prezic că bitcoinul ar putea continua să crească după ce a atins luni un nou record istoric.

Valoarea Bitcoin a crescut cu 14% în câteva minute, la aproape 44.000 de dolari, în urma anunțului Tesla că investea 1,5 miliarde de dolari în criptomonedă.

Cel mai valoros producător auto din lume a anunțat, de asemenea, că intenționează să accepte plăți bitcoin pentru vehiculele sale electrice.

„Dacă au existat îndoieli cu privire la acceptarea generală a bitcoinului, cu siguranță acest lucru trebuie să marcheze sfârșitul oricărui scepticism. Multe alte mărci acceptă deja bitcoin ca plată și ne imaginăm că, în timp, alte companii mari vor urma exemplul lui Tesla”, Simon Peters , un analist al platformei de investiții online eToro, a declarat pentru The Independent.

„Lumea se mișcă din ce în ce mai mult online, iar bitcoinul se află în centrul tranzacțiilor online și, cu acest tip de sprijin de la o companie de miliarde de dolari, prețul va ajunge probabil la 50.000 de dolari până la sfârșitul săptămânii.”

Exploatarea criptomonedelor este o sarcină intensivă care ar putea lua cantități uriașe de energie electrică, plăci grafice puternice, procesoare dedicate și alt hardware doar pentru a menține operațiunea. Bitcoin este în continuare cea mai valoroasă criptomonedă (atingând un maxim de aproape 6.000 USD în a treia săptămână a lunii octombrie), dar exploatarea necesită investiții serioase pentru a o face utilă.

După cum se menționează în acest raport, platformele insuficiente vor cheltui mai mult pe energie electrică decât câștigă în Bitcoin. Și pe măsură ce recompensa pentru exploatarea unui bloc – care sunt tranzacțiile care susțin Bitcoin – scade, atunci devine mai greu să obții profit.

În 2016, recompensa pentru mineritul Bitcoin a fost redusă la jumătate la 12,5 BTC, iar plățile sunt prognozate să scadă aproximativ la fiecare patru ani. De asemenea, mineritul Bitcoin devine în mare parte un efort de întreprindere, deoarece exploatarea profitabilă necesită hardware ASIC personalizat.

Bitcoin, eterul (eterul) și dogecoinul au văzut noi maxime istorice, în timp ce ondularea (XRP) a revenit de la o plafon de piață de 10 miliarde dolari până la 30 miliarde dolari și a revenit înapoi în câteva săptămâni, în mijlocul „pompării și aruncării” creanțe.

Recenta perioadă de bună formă pentru bitcoin a început în martie, analiștii de piață atribuind câștigurile sale interesului crescut din partea investitorilor instituționali.

Prima și cea mai mare criptomonedă din lume a crescut de la sub 5.000 de dolari la peste 40.000 de dolari pe parcursul a 10 luni, înainte de a scădea ușor din nou. Luni, 8 februarie, a atins un nou record istoric după ce Tesla a investit 1,5 miliarde de dolari în criptomonedă.

Aprovizionarea sa fixă ​​și utilitatea ca depozit de valoare i-au determinat pe mulți să se numească „aur digital”, după ce au depășit activul tradițional refugiu sigur cu un factor de 10 în 2020.

Metode malware și noi tehnici

Programele malware de extragere a criptomonedelor sunt distribuite prin canale tipice – mesaje spam, site-uri rău intenționate și aplicații potențial nedorite (PUA). Infractorii cibernetici folosesc, de asemenea, programe malware pentru a crea botnets la scară largă capabili să extragă criptomonede – un mod aparent ineficient de a obține profit, deoarece dispozitivele afectate nu au de obicei capacități adecvate pentru a extrage criptomoneda.

Peisajul actual dezvăluie faptul că hackerii par să experimenteze modalități noi și diferite de a exploata utilizatorii. La jumătatea lunii octombrie, un dezvoltator rus care a creat moduri pentru popularul joc GTA V ar fi introdus în modurile sale un miner XMRig modificat. Acest lucru i-a permis să-l extragă pe Monero prin computerele persoanelor care le-au descărcat.

Serviciile cloud sunt, de asemenea, abuzate pentru a exploata criptocurrency. Chiar în această lună, au existat rapoarte despre platformele cloud nesecurizate care au fost deturnate pentru a-l exploata pe Monero.

Cercetătorii au spus că aceste platforme foloseau acreditări implicite, ceea ce înseamnă că indivizii pur și simplu profită de resursele nesecurizate și folosesc ciclurile procesorului pentru a extrage monede alt.

Pe măsură ce criptomoneda continuă să câștige valoare și devine mai acceptată de instituțiile financiare principale, ne putem aștepta ca infractorii cibernetici să folosească diferite metode pentru a compromite dispozitivele utilizatorilor pentru a crea mineri care nu vor La fel ca în cazul oricăror alte programe malware, apărați-vă împotriva acestei noi amenințări prin actualizarea sistemelor și software-ului cu cele mai recente patch-uri de securitate și schimbați întotdeauna parolele implicite de pe dispozitivele personale și personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here